TuneList - Make your site Live

Friday, 4 January 2013

Kisah SADIS aku....

Assalammualaikum hidup...apa khabar iman?? Iman aku rasanya tengah terkapai2 di lautan dan hampir2 lemas....apa yang aku boleh buat ni...Itu lah misi aku untuk mencari yang maha satu masi jauh...Lama jugak x update blog...Cheehh mcm banyak peminat jaaa...But as I said before..Ini adalah monolog hati seorang hamba yang ketandusan hatinya..
 
Oke aku nak cerita apa yang jadi kat aku hari ni...Hari ni hari Jumaat..ada kelas CSC..Kelas CSC tu kelas belajar computing..Dan untuk this sem belajar programming coding dan sebagainya...putus fius otak laaa jugak...Mcm biasa kelas aku selalu start awal...pukul 8.30...Kiranya bangun mamai2 dah kena siap pergi kelas...Memandangkan hari sebelumnya kelas sampei ke petang...aku tidor awal pada malamnya...dan x sempat merevise walau sepotong ayat tentang CSC....otak aku pastinya ala2 blur gituuu...
 
 
 
Ceritanya begini...actually aku minat gila subject CSC ni...sebab aku agak suka computer...Dan ada seorang lecturer yang amat aku kagumi...Biarlah aku gelar dia dengan panggilan Miss F sahaja...Dia lah yang bagi aku encourage untuk strive subjek ni...Dan aku manage to score well for last sem...Cara dia ajar dengan sabar...even kadang2 tegas siket...buat aku admired dia...Dia x penah pandang rendah kat sapa2 even orang tu memang x tahu sgt tentang computer...dia sabar jaaa....bagi komen yang sangat membina...Aku percaya classmate aku pon boleh dikatakan semua suka dia...Kami x rasa banyak gap dengan dia...Dia pon layan lawak2 kami yang sememangnya hingaq x terkata...Baru2 ni Miss F tercedera..masuk hospital..sdey...x jumpa lagi dia sem ni...Moga2 dia sihat cepat...AMIN
 
Nak dijadikan cerita....huhu this sem..dah tukar lecturer...aku panggil MISS H...Masa mula2 kami semua masuk kelas...semua terkedu...ehhh ehhh ehhh mana Miss F....Oke dah terfaktab dia lah yang akan ajar kami...But ye laaa baru lagi awkward gilaa...Honestly dia x lah mesra alam mana...kami pon x rasa enjoy sangat masuk kelas...Entahlaa aku mcm dah layu nak belajar...Sumpah feel macam dulu dah x dak...Dah la programming bukan benda main2 wehh...susah nak mamposss...Oke sambung cerita hari ni....Cara Miss H ni ajar dia expect kami semua ni sangat bagus dan genius2 belaka...Dia suka panggil orang buat kat depan...Dia evaluate markah orang dengan apa yang dia tengok...Even salah kecik2 ethic kena potong dooohhh...so shaadddd...
 
Aku adalah insan bertuah yang terpilih untuk diperiksa buku LOG aku...Buku yang ada segala exercise...Aku dengan x update apa2 kat buku tu ye lahhh baru balik cuti seminggu...Dan banyaklahh error2 yang coding tu aku x update lagi...Aku pon agak blurr laaa...dgn benda2 tu...Ye lahh kelas seminggu sekali...Dia check2 banyak laahh yang salah nya...Datang part yang dia suruh explain pasal coding yang aku buat...Aku pon x brapa ingat...aku explain ala2 je laaa..ada benda yang aku x ingat...Dan dia pon x helpful lansung untuk cakap2 kat aku bagi ingat...dia tenung aku...tanpa senyuman...Pastu ada part yang paling aku sentap.."Awak tiru ke??" Sumpaha aku x tiru...aku bincang ngan kawan jaa...Pastu dia macam pandang rslack gila kat aku...Aku x tahu laah dalam hati dia cemana...Tapi aku rasa macam kena blacklist gila...Dia ingat aku ni mcm bodoh sgt x tahu apa....Pastu lepas aku x tahu nak jawab something...Dia ambik pen merah tulis markah aku utk exercise...markah tu sgtlah sadis...Zappp dia tutup buku LOG aku...hemmm dah laahh...dia pandang aku dengan penoh diktator....
 
Hemm aku pon balik tempat duduk dan masa tu muka aku panas sangat.....nak nanges...siries mata dah berair....Aku terus rindu MISS F...Pastu dia tanya balik soklan2 tu kat klasmate aku....semua orang pon blur x boleh jawab....yang pandai2 pon blurr...Patutlaaa tadi aku x leh jawab...hemmm so shaaddd.....tapi markah aku yang dapat hari ni....sumpah sedih2....Kawan2 aku hanya mampu menepuk2 bahu aku....depa pon tensyen time tu...dia keja nak potong markah jee....LEpas tu dia suruh buat soalan coding tu...aku pon buat laaa sungguh2....Dia x datang pon tengok aku....X tengok lansung kot...entah....Aku ingat dulu MISS F dia akan datang kat tiap2 orang..tengok hasil kerja kami...Miss H ni hanya akan datang bila ada orang tanya...Tu pon dia akan cakap jaaa...dan suruh rujuk buku.....Hemmmm...Aku ingat lagi masa MISS F ajar programming MATLAB...kalau kami x tahu dia akan tgk coding kami..dia akan tolong tunjuk macam mana nak betulkan....Dengan penuh kasih sayang dan ikhlas...(mata berair)
 
Pastu dia dismiss kelas...aku dengan kawan aku pon cakaplaaa...TQ miss...dia x pandang pon kami..x tahulahh x dengar ke apa...sumpah sedih...dohhh...Masa jalan nak balik masing2 pon kata rindu MISS F...masing2 pon kata masak laaahhh kita weehhh...X boleh nak enjoy dah klas CSC.......stress jaaa rasanya masuk kelas tiap2 minggu...Dah laa assignment banyak dohhh....Aku pon x berapa lalu makan...aku bungkus je nasik balik x join depa makan...Aku rasa dia kill mood aku gila2 hari ni....
 
Aku bukan nak compare MISS F dengan MISS H...lain orang lain cara...tapi aku x berpa boleh terima orang yang macam underestimate kita...dan terus macam nak label kita...tanpa beri peluang untuk expressi kan apa yang kita tahu...Belajar dengan seseorang yang umpama tiada perasaan...Aku pon rasa tertekan...I just plead that please laa Miss senyum sikit....Bukan semua orang perfect....Dan kami hanyalah budak2 nakal yang perlukan bimbingan dari Miss...bukannya macam ni...Mungkin aku yang terlalu berkecil hati...Namun jauh disudut hati aku...Aku respect dia sebagai seorang pendidik...Besar pahala dia...mungkin ni cara dia nak bagi kami lebih excellent..(tapi markah dah bagi sikit...habeslaa carry mark aku) Hemmm aku rasa aku x lahh teruk mana...cuma x ready study agi jaa....Well Miss I'll prove to you I can get better like I did in the last SEM....Hemmm akan ku buka pandangan mu...Miss sorry laaa kalau saya ni mcm kurang ajar....But Teaching is such an art too....Seni yang halus akan meresap masuk dalam jiwa pelajar...Bukannya robot yang mampu memproses setiap bit yang masuk ke dalam cip....
 
Ya Allah bagi lah aku secebis kekuatan untuk menolak rasa kecewa ini....Aku hanyalah hambaMu yang hina dina...Dan seorang student yang mesih terpinga2....Amin2 ya Rabb
 
P/S ~ Rindu Miss F... :'(

8 comments:

  1. dah baca.. tsk tskk.. aku pon sedih baca entry hang nabilah.. T_T mesti frustt gila kan sebab subjek tu hang minat.. jangan sedih lama2 tau. buktikan hang boleh !!! hehe.. cadangan aku, kalau hg rasa down, hang call la miss F tu.. mintak nasihat dari dia. ambik benda ni dari sudut positive. and kita pun tau setiap kejadian tu ada hikmah dia. cuba try cari apa hikmah Allah nak tunjuk kat kita okay??? if you trust Allah, everythingsss gonna be okay right?? GANBATTEKUDASAI !!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thannxx mashitah...sangat membina...betoi tu aku oatut amek dari sudut positif :D

      Delete
  2. sabaq2....semoga Allh buka mata dan hati Miss H.tuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanxx...wahh zaza dah aktiv berblog

      Delete
  3. takpaa, stay strongg babe ! score markah tinggi tinggi tunjuk sikit kat miss H ehh Mrs H tuu. hahaha

    ReplyDelete
  4. Okay che Nab. Sabarlah ye? I thought ni blog orang lain LOL haha. Okay boleh follow and stalk che nab pasni :p
    Pasal post ni, hmm I miss cik F ni juga :'( Sir baru ni okay tapi I lagi suka pendekatan yang miss F ni buat. And yes, orang pun minat CSC sebab dia. Tapi sekarang.. Hanya mampu berharap semuanya berjalan lancar.
    Don't worry, every bad situation has a good aspect of it >.<

    ReplyDelete
  5. Haahahaha sama2 laa kita doa

    ReplyDelete